دنیای ارزهای دیجیتال، روز به روز در حال گسترش است و رمزارزهای بسیاری در این بازار وجود دارند. رمزارزهایی که با اهداف وکاربردهای گوناگون، بهوجودآمدهاند. آشنایی با ارزهای دیجیتال مختلف به سرمایهگذاران برای گرفتن تصمیم بهتر، کمک میکند. برای مثال، ریپل یکی از ارزهای دیجیتال است که پلتفرمی برای مبادلات ارزی فراهم آورده است. در این مقاله، در مورد اینکه ریپل چیست و چه ویژگیهایی دارد، صحبت میکنیم.
این نکته را باید بگوییم که شرکت ریپل، سال ۲۰۱۲ تأسیس شد و ارز مجازی آن با نماد XRP، یکی از محصولات این شرکت است. در زمان نگارش این مقاله (۱۴۰۰) و با استناد به سایت coin market cap، بر اساس سرمایه بازار، این ارز جایگاه هفتم را دارد.
فهرست مطالب
- ۱ ریپل چیست؟
- ۲ تاریخچه ریپل
- ۳ خالق ریپل چه کسانی هست؟
- ۴ ماجرای دادگاه ریپل چیست؟
- ۵ تفاوت بیت کوین و ریپل چیست؟
- ۶ مزایا و معایب ریپل در مقایسه با بیت کوین
- ۷ راه خرید رمزارز ریپل چیست؟
- ۸ چگونه XRPهای خود را به فروش برسانیم؟
- ۹ قیمت XRP در بازار چقدر است؟
- ۱۰ کیف پولهای ریپل
- ۱۱ استخراج ریپل
- ۱۲ محصولات شرکت ریپل
- ۱۳ آینده ریپل
- ۱۴ سؤالات متداول (FAQ) درباره ریپل
ریپل چیست؟
مردم با شنیدن نام ریپل، به ارز دیجیتال آن یعنی XRP فکر میکنند، اما این رمزارز از این نظر، تقریبا با تمام ارزهای دیگر متفاوت است.
شرکت ریپل، طراح محصولات گوناگونی برای بانکها و موسسات مالی است که یکی از این محصولات آن با ارزدیجیتال XRP کار میکند. پلتفرم مربوط به ریپل، یک پروتکل متن باز است که برای انجام سریع و ارزان معاملات طراحی شده است. هدف از ساخت ریپل، گسترش نقل و انتقالات پولی و پرداختهای برونمرزی است. تراکنشهای ریپل حدودا در ۴ ثانیه تأیید میشوند و کارمزد آنها بسیار پایین است. این رمزارز، میتواند سیستم کنونی پرداخت جهانی را ارتقا دهد و به بانکها و مؤسسات مالی در بهبود عملکردشان کمک کند. این در حالی است که اکثر رقبای ریپل، با هدف جایگزینی سیستمهای پرداخت، ارزهای فیات، بانکها و واسطهها روی کار آمدهاند. میتوان گفت، هدف ریپل با بیت کوین در تضاد کامل است؛ چرا که هدف بیت کوین تراکنشهای همتا به همتا برای حذف واسطهها و بانکها است اما شرکت ریپل، معتقد است فقط نحوه انجام کار در بانکها است که باعث مشکلات انتقال و پرداخت پول میشود.
XRP یا ارز ریپل چیست؟
ریپل، با دیگر همتایان خود کمی متفاوت است. وقتی شما بیت کوین یا اتریوم میخرید، به این معناست که روی شبکه بلاک چین بیت کوین یا اتریوم سرمایهگذاری کردهاید. اما در مورد ارز XRP، شما با خرید آن روی ریپل سرمایهگذاری نکردهاید. در واقع، ریپل نام شرکتی است که ارز XRP ، تنها یکی از محصولات این شرکت محسوب میشود. البته باید بگوییم که در بازار ارزدیجیتال وقتی از ریپل نام میبرند، منظور همان ارزدیجیتال XRP است.
RippleNet، نام مجموعهای از خدماتی است که شرکت ریپل عرضه میکند. این بسته خدماتی، شامل سه محصول است:
- ایکس کارنت (xCurrent)
- ایکس رپید (xRapid)
- ایکس ویا (xVia)
- ایکس کارنت، پلتفرمی است که بیشتر مورداستفاده بانکها و مؤسسات مالی بزرگ برای انجام معاملات بینالمللی است.
- ایکس رپید، وظیفه تأمین مالی بانکها را برعهده دارد.
- ایکس ویا، یک واسط کاربری است که استفاده از این دو پلتفرم را سادهتر میکند.
ارز دیجیتال ریپل، فقط روی شبکه ایکس رپید با نام جدید « On demand liquidity» کاربرد دارد و در دیگر محصولات این شرکت نقشی ندارد. درباره این سه محصول در بخش «محصولات شرکت ریپل»، بیشتر توضیح داده شده است.
هدف اصلی ا طراحی XRP این بوده است که، بهعنوان یک واسط برای دیگر ارزها از جمله ارزهای رمزپایه و ارزهای فیات عمل کند. کارمزد این تبدیل پول، بسیار پایین و در حد کمتر از ۰۰۰۰۱/۰ دلار تخمین زده شده است. شما میتوانید با استفاده از ریپل و با پرداخت حق کارمزدی اندک برای تراکنشها، مبادلات مالی خود را با ارزهای یکسان و یکپارچه انجام دهید.
نکته جالبتوجه این است که این کارمزد اندک، به دنبال هر تراکنش از سیستم حذف گردیده و دیگر قابل بازیابی نخواهد بود. این موضوع موجب میشود، اکانتهای نامربوط و جعلی در سیستم کم شودن. امروزه XRP، جزو پیشروترین ارزهای دیجیتال در بحث سرمایهگذاری نوین، به شمار میآید.

تاریخچه ریپل
نخستینبار سال ۲۰۰۴ رایان فاگر (Ryan Fugger)، توسعهدهنده وب در ونکوور کانادا، سکههای ریپل را به بازار معرفی کرد. سال ۲۰۰۵، فاگر سرویس مالی Ripplepay، بهمنظور فراهمآوردن گزینههای پرداخت امن، با استفاده از یک شبکه جهانی ساخت؛ بنابراین، در اصل ریپل قدیمیتر از بیت کوین است و در گذر زمان، تغییر و تحولات زیادی را تجربه کرده است. این پروتکل اگرچه هدف بسیار روشنی داشت، اما در رسیدن به آن ناموفق بود. اما ایده آن از بین نرفت و در سال ۲۰۱۱، توسط جد مککالب (Jed McCaleb)، مجددا مطرح شد.
اتفاقاتی که درباره تاریخچه ریپل گفتیم، همه به توسعه سیستم دیگری در سال ۲۰۱۱ منجر شد. مککالب با سابقه درخشانی که در توسعه بیت کوین داشت، با ورودش به تیم ریپل، مدیریت شرکت را برعهده گرفت. توسعه دهندگان این سیستم، پلتفرم ریپل را برای حذف وابستگی بیت کوین به مبادلات متمرکز، استفاده کمتر از انرژی الکتریسیته (در مقایسه با بیت کوین) و انجام سریعتر معاملات در مقایسه با این رمزارز پرطرفدار، طراحی کردند.
پروتکل معاملاتی ریپل، سال ۲۰۱۲ با هدف فراهمآوردن درگاهی برای انجام مبادلات مالی سریع و رایگان، معرفی شد. ویژگی شاخص این پروتکل، انجام هرگونه معاملهای با هراندازه و شکلی و با کارمزدی بسیار کم، است. پرداختهای این سیستم از طریق ارزهای فیات، رمزارزها، کالا یا هرگونه واحد مالی دیگری صورت میگیرند.
خالق ریپل چه کسانی هست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، نسخه اولیه پروتکل ریپل نخستینبار سال ۲۰۰۴ عرضه شد. آن چه که امروزه ما بهعنوان رمزارز ریپل میشناسیم، مدیون تلاشهای جد مککالب و کریس لارسن (Chris Larsen) است.
جد مک کالب، برنامهنویس و کارآفرین آمریکایی متولد سال ۱۹۷۵ میلادی است. شهرت او، بیشتر به دلیل تأسیس یکی از نخستین صرافیهای بیت کوین به نام صرافی مت گوکس (Mt. Gox)، است. اگرچه او این صرافی را فروخت و سال ۲۰۱۴ صرافی اعلام ورشکستگی کرد؛ اما این موضوع مانع مککالب نشد. او با مشارکت در تأسیس شرکتهای ریپل و استلار، به فعالیت خود در حوزه ارزهای دیجیتال ادامه داد.
سال ۲۰۱۲ مککالب، کریس لارسن (Chris Larsen) را در شرکت ریپل استخدام کرد. او تا امروز با سمت مدیریت اجرایی شرکت ریپل، فعال است. او همچنین در سمتهای مدیر بازرگانی و حریم خصوصی کارکرده است. بیشترین دلیل شهرت او، همکاری برای تأسیس چندین استارتاپ در حوزه خدمات مالی آنلاین است.
همکاری مککالب و لارسن، فصلی تازه و پر از پیشرفت را برای ریپل رقم زد. اما طولی نکشید که اهداف این دو، با یکدیگر زاویه پیدا کرد. سال ۲۰۱۴، مککالب به دنبال اختلافاتی که با لارسن و بقیه اعضای تیم داشت از آنها جدا شد و شرکت استلار را تأسیس کرد. مککالب معتقد بود، هدفی که ریپل دنبال میکند در سال ۲۰۱۴، به یکباره تغییر کرد و این چیزی نبود که او برای ریپل میخواست.
مککالب، هماکنون یکی از بنیانگذاران استلار است و با این ارز دیجیتال، اهداف خود را دنبال میکند.

ماجرای دادگاه ریپل چیست؟
شرکت ریپل به دلیل شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، به دادگاه فراخوانده شد. این ماجرا، باعث کاهش شدید قیمت ریپل شد. این سازمان از مدیرعامل ریپل و سرمایهگذار اصلی این شرکت، یعنی کریس لارسن نیز شکایت کرد.
این کمیسیون، ریپل را متهم به فروش غیرقانونی و بدون مجوز اوراق بهادار به ارزش ۸/۱ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۳ نمود. شرکت ریپل، تمامی این اتهامات را رد کرد و اعلام کرد، دارندگان ارز ریپل در سهام شرکت سهیم نبوده و سودی از سهام شرکت دریافت نمیکنند. در واقع ریپل، هرگونه حق تجاری را از سرمایهگذاران XRP، سلب نمود.
این اتهامات و ماجراهای دادگاه ریپل، موجب کاهش قابلتوجه قیمت ریپل (تا ۶۰ درصد) شد. ریپل در جلسه دادرسی نهایی، برنده پرونده شناخته شد و توانست خود را از تمامی اتهامات وارده، مبرا سازد. به دنبال این تبرئه، ارز ریپل نیز موفق به جبران کاهش ارزش خود شد.
تفاوت بیت کوین و ریپل چیست؟
بیت کوین و XRP هر دو، در یک دستهبندی مشترک تحت عنوان ارزهای دیجیتال، جای میگیرند؛ اما اهدافی کاملاً مغایر با هم دارند!
کارکرد و نحوه سازوکار سیستم این رمزارزها نیز، با یکدیگر متفاوت است.
اساساً هدف از ساخت این ارزهای دیجیتال با یکدیگر، متفاوت بوده و همین امر موجب میشود که جایگزینی آنها با یکدیگر، دستکم در مدتزمان کوتاه امکانپذیر نباشد. هدف از ساخت بیت کوین، جایگزینی ارزهای معمول و سیستمهای جهانی پرداخت است. بیت کوین این کار را، از طریق استخراج توکنها و بهکارگیری آنها بهجای ارزهای فیات انجام میدهد. در واقع، بیت کوین قصد دارد واسطههایی مانند بانکها و مؤسسات مالی را، از سر راه معاملات کنار بزند و معاملات را کاملاً بیواسطه انجام دهد. مأموریت ارز ریپل، کمک به سازمانهای مالی و سیستمهای پرداخت جهانی، برای انجام سریعتر و کارآمدتر معاملات است.
معاملات این سیستم، برخلاف بیت کوین که از اصول استخراج بلوکهای ارزی بهره میبرد، از طریق پروتکلهای اجماع، میان کاربران صورتگرفته و نسبت به بیت کوین، متمرکزتر عمل میکند. همین امر موجب شده بانکها و شبکههای پرداخت مالی، اعتماد بیشتری به آن داشتهباشند.
مزایا و معایب ریپل در مقایسه با بیت کوین
پس از درک ماهیت و هدف ریپل، بهتر است ویژگیهای این رمزارز را در مقایسه با دیگر رقبای آن (خصوصاً بیت کوین) بررسی کنیم:
پروتکل معاملاتی ریپل، مبتنی بر یک پایگاهداده یا دفترکل قابلدسترسی است که با استفاده از فرایند اجماع کار میکند. این امر موجب میشود، پرداختها، مبادلات یا انتقال پول در سیستمی توزیع شده انجام گیرد.
برخلاف بیت کوین یا اتریوم، ریپل فاقد بلاک چین است. رمزارزی که بلاک چین نداشته باشد، در نگاه اول ممکن است دور از انتظار باشد. بدون بلاک چین، تأیید تراکنشها و اطمینان حاصل کردن از درستی عملکرد سیستم امکانپذیر نخواهد بود. این در حالی است که ریپل، برای این مشکل چارهای اندیشیده و فناوری تازهای به نام الگوریتم اجتماع پروتکل ریپل (RPCA) را، معرفی کرده است.
لغت اجماع در این تعریف، نشان میدهد که هر گره با دیگر گرههای موجود در سیستم، هماهنگ و همراستا بوده و هیچگونه عدم توافقی بین آنها وجود ندارد. در چنین حالتی هر اتفاقی که قرار باشد در سیستم بیفتد، باید به تأیید همه گرهها برسد یا بهاصطلاح گرهها بر سر آن تراکنش به اجماع برسند. اگر ۸۰ درصد از گرههای اصلی تراکنش را تأیید کنند، تراکنش انجام خواهد شد.

مزایای ریپل چیست؟
برخی از مزایای منحصربهفرد رمزارز ریپل را، میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- کارمزد کم مبادلات ارزی: بسیاری از ارزها به صورت مستقیم، قابلیت تبدیل به یکدیگر را ندارند. به همین دلیل بانکها، اغلب از دلار آمریکا بهعنوان ارز حد واسط برای مبادلات استفاده میکنند. در چنین حالتی، دو بار کارمزد به تبدیل تعلق میگیرد. یکبار در تبدیل ارز شماره ۱ به دلار آمریکا و مرتبه دیگر در تبدیل دلار آمریکا به ارز شماره ۲. ریپل نیز یک ارز حد واسط است. با این تفاوت که، کارمزد آن بسیار پایینتر و هزینه مبادله آن بسیار کمتر از دلار است.
- معاملات سریع در سطح بینالمللی: زمان انجام معاملات با ریپل، چیزی در حدود ۴ ثانیه است. این سرعت عمل خارقالعاده را، با انتقال چندساعته در سیستم بیت کوین یا تراکنشهای چندروزه در سیستمهای بانکداری معمول، مقایسه کنید. علت این سرعت ریپل چیست؟ یکی از دلایل این موضوع، وجود مکانیسم اجماع است.
دلیل دیگر، تعداد زیاد افراد تیم اجرایی پلتفرم ریپل است که امکان عملکرد سریعتر این سیستم را در مقایسه با دیگر رمزارزها (از جمله استلار با تعداد اعضای کمتر)، فراهم میکند. درحالحاضر، ریپل قابلیت انجام هزاران تراکنش در ثانیه را دارد.
- اکوسیستم پرداخت: کاربران ریپل، میتوانند ارز دلخواه خود برای انجام معاملات سریع و ارزان را چاپ کنند. برای مثال، یک ارز ممکن است تنها به مبادلات بین دیسکهای قدیمی یا مجسمههای کلکسیونرها، اختصاص یابد. ریپل قابلیت تبدیل به هرگونه ارز یا واحد دارایی (مانند طلا) را دارد و این تبدیل را با حداقل کارمزد، انجام میدهد.
- نقدشوندگی: نقدشوندگی، مزیت اصلی رمزارزها است. درحالحاضر، نقدینگی سرمایههای ارزهای فیات از طریق وجوه سپرده افراد در بانکها، تأمین میشود. چنین سیستمی، خصوصاً در درازمدت کارایی بالایی نخواهد داشت و بهتر است روش دیگری جایگزین آن شود. رمزارزها، از جمله روشهای جایگزین برای افزایش میزان نقدشوندگی در بازار بهحساب میآیند. از میان آنها، ریپل به صورت ویژهای از چنین خصوصیتی برخوردار است.
- تورم ناچیز: توکن XRP، قابل استخراج نیست؛ زیرا از قبل توسط شرکت ریپل، ایجاد شدهاند. حدود ۱۰۰ میلیارد واحد از آن سال ۲۰۱۳، ایجاد شده و ۲۰ درصد این مقدار برای تأمین هزینهها، در اختیار خود شرکت قرار گرفته است. ۸۰ درصد باقیمانده، آرامآرام در حال تزریق شدن به بازار است. هر ماه ۱ درصد از آن وارد بازار میشود. بهاینترتیب، XRP تورمی ناچیز و قابل پیشبینی دارد.
- عرضه و تقاضا: هرچه بانکها، بیشتر از ریپل بهعنوان پلتفرم معاملاتی خود استفاده نمایند، ارزش XRP بالاتر خواهد رفت. اگر روزی همه بانکها، همزمان تصمیم بگیرند از این رمزارز بهعنوان ارز ثابت خود استفاده نمایند و سازوکارهای قدیمی مبادلات ارزی، خود را کنار بگذارند؛ این افزایش تقاضا، سرمایهگذاران ریپل را به سودی قابلتوجه خواهد رساند.
نقاط ضعف ریپل چیست؟
- XRP، قابل استخراج نیست. تنها راه کسب آن از طریق خرید ریپل، از صرافیهای معتبر خواهد بود.
- اگرچه پیشتر از متمرکز بودن ریپل، بهعنوان یک نقطه قوت یاد کردیم؛ اما باید توجه داشت که اساساً ایده ساخت رمزارزها، بر پایه دوری از کنترل متمرکز طرح شده است. این امر در کنار این حقیقت که توکنهای ریپل، قابل استخراج نیستند، موجب میشود که سرمایهگذاری در ریپل تا حد زیادی به سرمایهگذاری در بانک، شباهت پیدا کند. توسعه دهندگان ریپل، از این طریق میتوانند در هر زمان تصمیم بگیرند که این رمزارزها را وارد بازار نموده و یا آن را خارج از گردش بازار، نگه دارند.
- ریپل یک پلتفرم منبع آزاد است. اگرچه این موضوع بهخودیخود یک مزیت محسوب میشود، اما درعینحال خطر هک شدن سیستم توسط هکرها درصورت دسترسی به کدها را دارد. در واقع، سیستم امنیتی این پلتفرم نقایصی دارد که آن را مستعد حمله هکرها، میسازد.
- اگرچه بسیاری از بانکهای معتبر، درصدد استفاده از پلتفرم ریپل هستند؛ اما بررسیها نشان میدهد که فعلا منحصر به مراحل آزمایشی بوده و هنوز اقدامی عملی از سوی بانکها، در این زمینه صورت نگرفته است. از میان معدود بانکهایی که ریپل را مورداستفاده قرار میدهند، بسیاری تنها از پلتفرم ریپل استفاده نموده و بهجای توکنهای آن از پول حقیقی، استفاده میکنند.
- گاهی اوقات، سیستم ریپل در انتقال پول و انجام معاملات بهاصطلاح، فریز میشود. یک مثال بارز این اتفاق در مورد جد مککالب، اتفاق افتادهاست. درحالیکه او میخواست بیش از یک میلیون دلار ریپل را به فروش برساند، معامله بهصورت معکوس درآمد و سیستم عملکرد معمول خود را از دست داد. برخی بر این باورند که او خود در این اتفاق، نقش داشته است.
راه خرید رمزارز ریپل چیست؟
آزمایشگاههای ریپل در ابتدا با ۵۵ میلیارد توکن XRP، کار خود را آغاز کرده و هر ماه قابلیت فروش ۱ میلیارد از این توکنها را داشتند. ریپل درحالحاضر، ۴۵.۴۰۴ میلیارد توکن در گردش دارد. این در حالی است که مجموع عرضه آن تا ۱۰۰ میلیارد توکن XRP، تخمین زده شده است.
همانطور که گفتیم، هدف اصلی از شکلگیری پلتفرم و رمزارز ریپل، تسهیل فرایندهای مبادلاتی و انتقال پول در شبکههای جهانی، بانک بوده است. این رمزارز مانند بیت کوین یا اتریوم، کاربردهای گستردهای در خریدوفروش و تبادلات ارزی در کنار سرمایهگذاری ندارد. بااینحال، درحالحاضر ۴۵۰۰ واحد تجاری، در سراسر جهان این رمزارز را بهعنوان ارز مبادلاتی خود میپذیرند. خرید ریپل از طریق پلتفرمها و صرافیهای آنلاین، به طور مستقیم امکانپذیر خواهد بود.

چگونه XRPهای خود را به فروش برسانیم؟
در خصوص فروش ریپل نیز همان نکاتی که در مورد خرید ریپل گفتیم، صدق میکند. شما میتوانید در هر زمان ارز ریپل خود را به بیت کوین یا اتریوم تبدیل کنید و معادل آن، ارز فیات دریافت کنید.
قیمت XRP در بازار چقدر است؟
قیمت این رمزارز نیز مانند هر ارز دیجیتال دیگر، دستخوش نوسانات بازار قرار میگیرد. در زمان نگارش این مقاله، قیمت هر واحد XRP، چیزی حدود ۰.۶۵ دلار آمریکا تخمین زده میشود.
نمودار قیمتهای لحظهای این رمزارزها را میتوانید در سایتهای معتبر، برحسب دلار و ریال مشاهده کنید. این سایتها، متوسط قیمت ریپل را در صرافیهای معتبر نشان میدهند. شما علاوه بر نمودار قیمت، میتوانید ارزش کل بازار ریپل (Market cap)، حجم معاملات ریپل در ۲۴ ساعت گذشته (Volume)، تعداد ارزهای در حال گردش (Circulating supply) و نیز تعداد کل ریپل قابلعرضه (Total supply) را ببینید.

منظور از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بازار در خصوص رمزارز ریپل چیست؟
شما میتوانید با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال (پایهای) بازار ارز، قیمت آتی XRP را پیشبینی کرده و بر اساس پیشبینی خود، معامله کنید. این پیشبینیها، از طریق دو ابزار تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به دست میآیند.
تحلیل تکنیکال بازار ارز، در خصوص رمزارز ریپل به ما اطلاعات ارزشمندی در خصوص تاریخچه قیمتی آن، میدهد. با کمک این اطلاعات، میتوانیم قیمت آن در آینده را پیشبینی کنیم. اما نکته مهم در مورد تحلیل تکنیکال ریپل چیست که موجب تمایز آن از تحلیل فاندامنتال (پایهای) میگردد؟ در واقع میتوان گفت در تحلیل تکنیکال بازار، ارزش ذاتی ارزهای دیجیتال در نظر گرفته نمیشود؛ بلکه صرفاً با استفاده از نمودارها و ابزارهای تخمین قیمت، وضعیت آینده بازار پیشبینی میشود. بهاینترتیب، شما میتوانید قیمت آینده را حدس بزنید و بر مبنای آن اقدام به خریدوفروش ریپل کنید.
این در صورتی است که تحلیل پایهای، وقایع و رخدادهای سیاسی و اقتصادی جهان را، در معادلات خود لحاظ مینماید. هر فردی بر مبنای اطلاعاتی که تحلیل پایهای، از منابع گوناگون در اختیار وی قرار میدهد؛ میتواند تصمیم بگیرد که یک توکن را به فروش بگذارد و یا برعکس، حجم سرمایهگذاری خود را روی آن افزایش دهد.
توجه کنید که هیچکدام از تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال، توانایی پیشبینی دقیق قیمتها را ندارند. آنها صرفاً درصد احتمال افزایش یا کاهش قیمت را مطرح میکنند و هیچ تضمینی برای آنها وجود ندارد. معاملهگری با استفاده از این دو ابزار، نیاز به آگاهی، آموزش و مدیریت صحیح سرمایه دارد.
کیف پولهای ریپل
شما میتوانید ارزهای ریپل خود را در بسیاری از صرافیها و پلتفرمهای معاملاتی مانند بایننس (Binance)، نگهداری کنید. باید توجه داشته باشید که نگهداری رمزارزها داخل صرافیهای آنلاین، ریسک بالایی دارد. به این دلیل که هکرها، عمدتاً این پلتفرمها را هدف حمله خود قرار میدهند.
در عوض، استفاده از کیف پولهای دیجیتال، روش ایمنتری برای نگهداری رمزارزهاست. کیف پولهای دیجیتال متعددی برای ذخیره ارز XRP، معرفی شده است. بسته به درجه امنیت موردنظر و کاربری آن برای هر فرد، انتخاب میان کیف پولهای متفاوت خواهد بود. از جمله کیف پولهایی که میتوانید ارزهای ریپل خود را در آنها نگهداری کنید، میتوان موارد زیر را نام برد:
- کیف پول سختافزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S): در مجموع کیف پولهای دیجیتال سختافزاری، بیشترین میزان امنیت را در میان سایر روشهای نگهداری و مدیریت ارزهای دیجیتال دارند؛ اما جزو گرانترین کیف پولها محسوب میشوند.
- کیف پول کوینومی (Coinomi): این کیف پول نرمافزاری، قابلیت پشتیبانی از چندین ارز دیجیتال را دارد و امکان مدیریت توکنها و ارزهای دیجیتال شما را، بهراحتی فراهم میکند. شما میتوانید این اپلیکیشن را، روی گوشی موبایل و یا لپتاپ خود نصب کنید.
- کیف پول اکس آر پی (Exarpy): این کیف پول دیجیتال، راهکاری سریع، قابلاطمینان و با دسترسی آسان برای ذخیره ارزهای دیجیتال شما است. ایمنی بالای این کیف پول، از جمله ویژگیهای بارز آن است. برای اینکه بفهمید مزیت ایمنی این کیف پول در ذخیره رمزارز ریپل چیست، باید نحوه ورود بهحساب کاربری در این سایت را بدانید. شما برای ورود به سایت com اینترنت خود را قطع میکنید و این امر موجب میشود، امکان فاش شدن اطلاعات شما به حداقل برسد.
- کیف پول موبایلی اج (Edge): شما میتوانید انواع رمزارزها مانند ریپل، بیت کوین، اتریوم و… را بر روی این کیف پول ذخیره کنید. حفظ حریم خصوصی، اولویت این کیف پول دیجیتال به شمار میآید.
- کیف پول تست (Toast): این کیف پول دیجیتال متنباز، به شکل اپلیکیشنهای اندروید و آیاواس یا روی ویندوز شما، قابل نصب است و به همین علت، یکی از محبوبترین کیف پولهای دیجیتال، شناخته میشود. شما حتی میتوانید ولت Toast را، بر افزونه کروم خود نیز نصب کنید.

استخراج ریپل
همانطور که گفته شد؛ سیستم ریپل، معاملات را نه با استخراج بلکه از طریق توافق و اجماع اعضای شبکه، مورد تأیید قرار میدهد. چنین رویکردی، موجب حذف وابستگی به مبادلات متمرکز میشود. این مبادلات اغلب در رمزارزهایی مانند بیت کوین، نقشی اساسی دارند. ریپل علاوه بر برخورداری از سرعت بالا، در انجام معاملات از برق کمتری نسبت به بیت کوین، استفاده میکند. علت این امر، بینیازی آن از فرایند استخراج است. در حقیقت تمامی توکنهای این رمزارز از پیش وارد سیستم شده و حجمی ثابت دارند؛ بنابراین، ماینینگ و استخراج برای کسب توکنهای بیشتر، در مورد ریپل معنایی نخواهد داشت.
محصولات شرکت ریپل
فناوری پلتفرم ریپل علاوه بر رمزارز XRP، محصولات دیگری را نیز برای تسهیل پردازش معاملات بینالمللی در بانکها معرفی کرده است. از جمله این محصولات میتوان xVia، xRapid و xCurrent را نام برد. سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که کاربرد هر یک از این محصولات کمپانی ریپل چیست؟
ایکس کارنت (xCurrent)، به بانکها از نظر نرمافزاری این امکان را میدهد که پرداختهای برونمرزی خود با بالاترین سرعت ممکن، انجام دهند. سیستم ایکس کارنت، بانکها را بهسادگی به یکدیگر مرتبط ساخته و موجب میشود که معاملات در کمترین زمان، صورت گیرند.
ایکس کارنت، محبوبترین محصول کمپانی ریپل در میان مشتریان است و از طریق افزایش شفافیت مالی، کارایی بانکها را افرایش میدهد. پلتفرم ایکس کارنت، روی یک دفتر کل توزیع شده به نام Interledger، عمل میکند.
نرمافزار ایکس رپید (xRapid)، برای تأمین نقدینگی بازار طراحی شده و هزینههای تأمین نقدینگی را برای بانکها و دیگر مؤسسات مالی، به حداقل میرساند.
ایکس ویا (xVia)، مکملی برای محصولات دیگر کمپانی ریپل است و برقراری ارتباط میان سرویسهای مختلف ریپل را ممکن میکند. ایکس ویا، به کاربران این امکان را میدهد که پرداختهای خود را با شفافیت کامل به انجام دهند و از سرمایهگذاریهای خود سود بیشتری به دست آورند. امکان ردیابی پرداختها و برخورداری از سیستم اطلاعاتی گسترده، از دیگر نقاط قوت این محصول به شمار میآید.

آینده ریپل
رومن گولفی گیبس، مدیرعامل و طراح سیستم Pinnacle Brilliance Systems، شیدان گوران، رئیس فناوری جهانی بلاک چین و بسیاری دیگر، پیشرفت ریپل را در آینده نزدیک پیشبینی نموده و آن را « فناوری آینده » نامیدهاند.
به عقیده متخصصان بازار ارزهای دیجیتال، اگر بانکها، مؤسسات مالی و در دیدی وسیعتر دولتها، در جنگ با بیت کوین و آلت کوین ها پیروز شوند؛ بعید نیست روزی برسد که اتریوم و بیت کوین، مانند سکهها و ارزهای فیات امروزی درآیند و ریپل جای آنها را در دنیای رمزارزها، اشغال نماید. این موضوع، مربوط به پروژههای متعددی است که روی پلتفرم ریپل، جریان دارد. اگرچه، گوران با این تئوری مخالفت کرده و آن را دستکم، در آینده نزدیک نامحتمل میداند. دلایلی که او برای این استدلال خود برمیآورد، قابل توجهاند:
- نخستین دلیلی که او مطرح میکند، تفاوت حجم سرمایه در این رمزارزهاست. او با مثال بیان کرده است برای اینکه ریپل بتواند جایگاه اتریوم یا بیت کوین را اشغال نماید، نیاز به سرمایه مازادی برابر با ۴۹ میلیارد دلار، خواهد داشت. این مبلغ، معادل بیش از دوبرابر تولید ناخالص داخلی کشور ایسلند است.
- دلیل دومی که گوران برای مخالفت خود میگوید،کاربرد متفاوت XRP است. عمدتاً کاربرد رمزارز ریپل، در معامله داراییها مطرح است. این در حالی است که بیت کوین و اتریوم، در تمامی مبادلات ارزی و خریدهای معمول کاربران نیز، جایگاه خود را حفظ کردهاند. با پیشرفت روزافزون ارزهای دیجیتال و گرایش هرچه بیشتر افراد به آن، این تفاوت بیشتر هم شده و بسیاری اکنون علاوه بر سرمایهگذاری، مایل به استفاده از این رمزارزها بهعنوان ارز رایج، در خریدهای خود هستند.
- دلیل سوم، این است که ریپل را نمیتوان به طور مستقیم، با ارزهای فیات خریداری کرد. ابتدا باید با خرید رمزارزهایی چون اتریوم و بیت کوین، هزینه توکنهای ریپل را پرداخت کرد؛ بنابراین این رمزارزهای محبوب، خود بهنوعی واسطه خریدوفروش ریپل نیز، هستند و تقاضا برای این رمزارزها، همچنان ادامه خواهد داشت.
سخن آخر
XRP، یک ارز دیجیتال مناسب برای افرادی است که بهضرورت مدرنسازی سیستم بانکداری سنتی، اعتقاد دارند. تفاوت این رمزارز با دیگر کریپتوکارنسیهای موجود در بازار، این است که تغییرات را خیلی سریع و بهقصد جایگزینی سیستم بانکداری، صورت نمیدهد. در این مقاله سعی کردیم به توضیح سازوکار رمزارز و پلتفرم ریپل بپردازیم و شرح دهیم که هدف از طراحی آن چیست.
هدف ریپل، فراهمآوردن بستری برای عرضه خدمات بهتر و سریعتر، به مشتریان سازمانهای مالی است و این کار را از طریق پروتکل اجماع منحصربهفرد خود، انجام میدهد. این رمزارز، برتریهای زیادی نسبت به دیگر ارزهای دیجیتال چون بیت کوین و اتریوم دارد. از برتریهای ریپل این است که احتیاجی به فرایند استخراج نداشته و تمامی منابع آن، از پیش موجود است. این موضوع موجب میشود که ریپل، مانند توزیع سهام به توزیع توکنهای خود در میان کاربران بپردازد.
در نهایت، با وجود مزیتهای بالقوه فراوان این رمزارز نسبت به ارزهای دیجیتال پرطرفداری چون بیت کوین و اتریوم، دلایل قابل دفاعی وجود دارد که ثابت میکند، ریپل تا دستیابی به جایگاه این ارزهای پرکاربرد، راه زیادی در پیش دارد.
سؤالات متداول (FAQ) درباره ریپل
آیا XRP یک بلاک چین است؟
خیر. استفاده از مکانیسم اجماع در این پلتفرم، موجب شده است که برخی آن را بهعنوان یک فناوری مبتنی بر بلاک چین، تلقی نمایند. این در حالی است که این موضوع صحت ندارد و ریپل، بهعنوان یک دفتر کل توزیع شده مطرح است. این موضوع، یکی از تفاوتهای اساسی میان ریپل و استلار به شمار میآید.
تفاوت XRP و ریپل چیست؟
XRP و ریپل، دو مفهوم جداگانه دارند. ریپل، نام شرکت و پلتفرم است. XRP، ارز دیجیتال این شرکت محسوب میشود. خریدن XRP، به این معنا نیست که سهام شرکت ریپل را خریداری کردهاید. در واقع قابل استخراج نبودن توکن ریپل، موجب شده است که توزیع این رمزارز به توزیع سهام شرکت، مشابهت پیدا کند و تنها خود شرکت، قابلیت دستکاری در آن را داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که رمزارز ریپل، حکم سهام شرکت را دارد.
آیا ریپل شرکتی غیرمتمرکز است؟
خیر. ریپل به طور متمرکز اداره میشود. اگرچه تمهیداتی نیز در خصوص کاهش کنترل متمرکز این شرکت، صورتگرفته است. بااینحال، متمرکز بودن ریپل، تا حدی آن را از رسالت رمزارزها دور میسازد.