این روزها مدام از ارزهای دیجیتال صحبت میشود و سرمایهگذاری در این بازار، مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. طبق آمار حدود ۱۷% از مردم در ایران، وارد دنیای ارزهای دیجیتالی شدهاند و معادلاتی را روزانه انجام میدهند.
آیا شما هم در این بازار سرمایهگذاری کردهاید؟
تا چه حد با انواع رمزارزها آشنا هستید؟ تمام افرادی که به این حوزه علاقهمند هستند و یا در آن دستی دارند، میدانند که قدمنهادن در دنیای ارز دیجیتال لذتبخش و گاهی پرسود است، اما ریسکهایی هم دارد.
در دنیای جذاب رمزارزهای امروزی، موضوع مهمی که در ابتدای کار باید در نظر گرفته شود، ذخیرهسازی امن داراییها است. دنیای کریپتو، خطرناک است و سودجویان هر لحظه در حال برنامهریزی برای کلاهبرداری از کاربران میباشند. اشتباهات انسانی، موضوع دیگری است که تاکنون باعث ازبینرفتن سرمایه زیادی شده است. پس استفاده از یک راهبرد مناسب جهت تأمین امنیت داراییها، از اصول سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال است. یکی از مناسبترین راهها برای این کار، استفاده از «کیف پول سختافزاری» برای ذخیره رمزارزها است.
فهرست مطالب
کیف پول سخت افزاری (Ledger) چیست؟
اگر شما هم اخبار مربوط به ارز دیجیتال را دنبال میکنید، بهاحتمال زیاد واژه کیف پول سختافزاری (Ledger) را شنیدهاید. در حالت کلی برای ذخیره داراییهای دیجیتال، دو نوع کیف پول نرمافزاری و سخت افزاری وجود دارد. کیف پولهای نرمافزاری، بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرند و از امنیت خوبی برخوردار هستند؛ اما اگر مقدار زیادی برای سرمایهگذاری در نظر گرفته شود، بهطورقطع امنیت بیشتری برای حفظ آن موردنیاز است. درنتیجه باید کیف پول سختافزاری را تهیه نمایید.
کیف پول سخت افزاری، دستگاهی است که بهصورت تخصصی برای ذخیرهسازی کلیدها و ارز دیجیتال طراحی شده است. این کیف پول را میتوان بخش مهمی از اکوسیستم بلاکچین دانست؛ چراکه امنیت را در کنار کارایی بالا برای تمام کاربران به ارمغان آورده و خطر هک شدن حسابهای دیجیتال را به حداقل میرساند. بهعبارتدیگر وسیلهای برای ذخیره و کدگذاری کلیدهای خصوصی رمزارزها است که اجازه ارسال و دریافت بسیاری از آنها را با اتصال به کامپیوتر یا تلفن همراه فراهم میکند.

کیف پولهای سختافزاری، بهصورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت بوده و با اتصال به کامپیوتر قابلاستفاده هستند. با این اتصال میزان داراییها قابلمشاهده و یا مبادله است. ویژگی یک کیف پول سختافزاری خوب، آن است که ضمانت کند کسی به کلیدهای خصوصی و موجودی آن دسترسی پیدا نمیکند. این کیف پول، ماندهحساب هر فرد را همراه با تاریخ معامله در خود نگاه میدارد. برای افزایش امنیت، هرکدام از این کیفها دارای یک نرمافزار منحصربهفرد است که قابل دریافت از سایت شرکت سازنده آن میباشد.
مزایای استفاده از کیف پول سختافزاری
همانطور که گفته شد، تمامی کیف پولهای نرمافزاری رایگان بوده و نیاز به هیچ پرداختی برای استفاده از آنها وجود ندارد. پس چه دلیل قانعکنندهای وجود دارد که کاربران را به سمت خرید کیف پول سخت افزاری سوق دهد؟ در ادامه برخی از مزیتهای استفاده از آن آورده شده است:
امنیت بالا
با پیشرفت فناوری، خطر هک شدن توسط افراد سودجو نیز افزایش مییابد؛ اما کیف پول سختافزاری از این قاعده مستثنا است. این دستگاه فیزیکی کلیدهای خصوصی را کدگذاری کرده و آنها را در ناحیهای حفاظت شده ذخیره میکند. درنتیجه امکان هک شدن آن بسیار پایین است.
دسترسی تماموقت
در کیف پولهای سختافزاری، زمان هیچ جایی ندارد. هر لحظهای که کاربر اراده کند، قادر به استفاده از آن بوده و انجام تراکنش امکانپذیر است.
استفاده راحت
بعد ازآنکه نصب اولیه برنامه کیف پول انجام گرفت، در هر زمان و مکانی با اتصال آن به کامپیوتر و یا تلفن همراه، میتوان تراکنشهای مالی را انجام داد.
عدم تأثیرگذاری تحریمها
بسیاری از مبادلات مالی به علت وجود تحریمها، امکانپذیر نیست؛ اما استفاده از کیف پولهای سخت افزاری هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد.
پشتیبانی
پشتیبانی کامل کیف پول سخت افزاری، به این معنا است که تمامی ارزهای دیجیتالی با آن قابل معامله هستند و محدود به نوع خاصی از آنها نمیشود.
نگهداری رمزارزها بهصورت همزمان
با کمک کیف پول سختافزاری میتوان رمزارزهای مختلف مانند بیت کوین، اتریوم و دوج کوین را بهصورت همزمان نگهداری کرد.
نیاز به تأیید تراکنشها
در کیف پولهای سخت افزاری برای تأیید تراکنشها حتماً نیاز به حضور خود سختافزار نیز هست و تأیید آنها از طریق دکمههایی که روی دستگاه تعبیهشده است، صورت میپذیرد.
معایب استفاده از کیف پول سخت افزاری
همانطور که ذکر شد، استفاده از کیف پول سختافزاری مزایای بسیاری دارد؛ اما از طرف دیگر ممکن است عیبهایی هم دامنگیر این نوع از کیف پول شود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد:
هزینه بالا
هزینه خرید کیف پولهای سخت افزاری نسبت به نرمافزاری بالاتر است و برای تهیه آنها باید هزینه چند صد دلاری پرداخته شود که به طور تقریبی برای برخی از افراد هزینه سنگینی بهحساب میآید.
زمانبر بودن
انجام بعضی از تراکنشها با استفاده از کیف پول سختافزاری، نیازمند طیکردن مراحل مختلفی است که پروسه را طولانیتر میکند.
استفاده از کیف پول سخت افزاری برای چه افرادی مناسب است؟
باید این نکته را متذکر شویم که کیف پول سختافزاری برای افرادی که بهتازگی وارد دنیای ارز دیجیتال شدهاند، مناسب نیست. این افراد میتوانند بهراحتی از کیف پول نرمافزاری استفاده کنند و مطمئن باشند که در صورت رعایت اصول امنیتی، هیچگونه مشکلی برای سرمایهگذاری پیش نخواهد آمد.

اما از طرف دیگر خرید کیف پول سخت افزاری به افرادی که اقدام به سرمایهگذاریهای سنگین و بلندمدت کرده و برای ماهها و یا حتی سالها دست به دارایی خود نمیزنند، توصیه میشود. همچنین این کیف پولها برای افرادی که نگران ازدسترفتن سرمایههایشان هستند و مسئله امنیت برای آنها بسیار مهم است، مناسب است.
مفقود شدن کیف پول سختافزاری
شکل ظاهری کیف پول سختافزاری بسیار شبیه به فلش (USB) است. پس به علت اندازه کوچکی که دارد، ممکن است گم شود. در این صورت باید توجه داشته باشید که عملکرد کیف پول سخت افزاری مانند کارتبانکی نیست که با مراجعه به بانک بتوان آن را سوزاند و کارت جدیدی با همان مشخصات دریافت کرد.

در زمان پیکربندی اولیه، یک عبارت بازیابی توسط این کیف پول داده میشود. در صورت گمشدن کیف پول سختافزاری، آدرس و داراییهای موجود در آن، از طریق عبارات بازیابی در یک کیف پول مشابه قابل بازگردانی است. در صورت بازیابی داراییها در کیف پول دیگر، آنها از کیف پول قبلی پاک نمیشوند و دستنخورده در آن باقی میمانند.
انواع کیف پولهای سختافزاری
با بزرگتر شدن دنیای ارزهای دیجیتالی، شرکتهای معتبر اقدام به ساخت و فروش کیف پولهای سختافزاری کردهاند. در ادامه چند نمونه از این کیف پولها معرفی میشوند:
لجر نانو اس (Ledger Nano S)
میتوان گفت لجر نانو اس، یکی از بهترین و قابلاعتمادترین کیف پولهای موجود در بازار است. قیمت این دستگاه نیز در مقایسه با کیف پولهای مشابه، ارزانتر و بهصرفهتر است. این کیف پول از ارزهای دیجیتال آرک، بیت کوین، بیت کوین کش، دش، دوج کوین، اتریوم، اتریوم کلاسیک، کومودو، لایتکوین، paws، ریپل، استارتیس و زد کش پشتیبانی میکند.
لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
نانو ایکس، جدیدترین والت سخت افزاری شرکت لجر است. داشتن بلوتوث موضوعی است که برتری این دستگاه را نسبت به دستگاههای مشابه نشان میدهد. همچنین اولین کیف پولی است که قابلیت اتصال به سیستمعامل iOS را دارد. ازآنجاییکه تمام تراکنشها در نانو ایکس امضا میشوند، امنیت بیشتری در تراکنشها دارد.

ترزور (Trezor)
کاربران ارزهای دیجیتال، کیف پول ترزور را امنترین کیف پول سختافزاری میشناسند و این موضوع توسط کارشناسان امنیتی این حوزه تأیید شده است. اتریوم، اتریوم کلاسیک، زد کش، لایتکوین، نیم کوین، دوج کوین، دش و بیت کوین ازجمله ارزهایی هستند که مورد پشتیبانی این کیف پول سختافزاری میباشند.
ترزور وان (Trezor One)
اولین کیف پول سخت افزاری، ترزور وان بود که امکان ذخیره مطمئن بیت کوین را فراهم میکرد. اندازه این دستگاه نیز در مقایسه با باقی کیف پولها کوچکتر هست.
کیپ کی (KeepKey)
این نوع از کیف پول سختافزاری، اطلاعات کاربر را بدون نیاز به اینترنت و بهصورت آفلاین، با استفاده از کد پین ذخیره میکند. کیپ کی، جزئی از کیف پولهای سخت افزاری گران است. این کیف پول از بیت کوین، لایتکوین، نیم کوین، دوج کوین، تستنت، اتریوم و دش پشتیبانی میکند.
کول ولت اس (Cool Wallet S)
این کیف پول دارای ظاهری مدرن، به شکل کارتبانکی است. این دستگاه قابلیت اتصال به موبایل را داشته و زمینه انجام مبادلات با گوشی همراه را نیز فراهم کرده است. این کیف پول با ظاهر چشمگیر و امنیت بسیار بالای خود، توانسته مشتریان زیادی بدست آورد.
نتیجه:
درنهایت نیز باید بدانید که استفاده از کیف پول سختافزاری Ledger بسته به مقدار سرمایهگذاری شما دارد. اگر جزو افرادی هستید که در روز معادلات بسیاری انجام میدهید و دائم در حال نوسان گیری هستید، بهتر است از کیف پول نرمافزاری استفاده کنید. در غیر این صورت اگر حوصله بررسی نوسانات بازار را بهصورت مداوم ندارید و مبلغ سرمایهگذاری شما بالا است، استفاده از این کیفها را فراموش نکنید.